Vélemények

Tisztelt Czinege Család!

Mellékelten küldöm a fotókat a házról, amik 2008-ben készültek.
Ez egy kétlakásos társasház, egyik oldala az enyém, a másik a gyerekemé.
Én ragaszkodtam a kőzetgyapothoz, és a thermoshild bevonathoz.
Gyermekem nem volt ilyen határozott, ő nikecellel szigetelt.

A kőzetgyapotból 10 cm-es raktunk fel családilag (senkinek nem szakmája, csak bevállalósok vagyunk). A hálózást és az alapozást valamint a Thermoschild bevonatot festő szakmunkások készítették el. Azt mondták, nagyon érdekes, ilyen jó anyaggal még nem dolgoztak.
A szín a Caparol Color Gobi 13-as volt.

Szerintem nagyon szép lett. Most a nagy melegben kb. 8-10 C fokkal kevesebb a lakás hőmérséklete, de meg kívánom jegyezni, nincsenek redőnyeink, ami még sokat fogna a nagy melegből.

Télen viszont soha nem fáztunk, olyan meleg volt amilyet akartunk, átlagban 23-24 C fok.

Mindezt egy vegyes tüzelésű kazánnal értük el, 100 000 Ft-ért vettünk fát, amivel március végéig kitartottunk. Ami nagyon jó volt, hogy éjszakára nem kellett átállítani a fűtést soha gáztüzelésre (pedig voltak nagy hidegek), mert reggelre nem hűlt ki a lakás, még reggel is kellemes meleg volt.

Ennyit tudok elmondani, nem bántam meg, sőt biztosan tudom, hogy a következő belső festés alkalmával beltéri Thermoshild-el fogok festeni.

Tisztelettel:
Südi Borbála

Perkáta 2010-07-22

Egy vélemény az sg.hu blogról:

Sziasztok! Én ezekkel a páraelszívó dolgokkal nem nagyon vagyok megelégedve. Nekünk is volt és bár segített valamit, látványos javulás a penészedéssel kapcsolatban nem nagyon volt.

Ha valaki akkor én biztosan tudom, hogy milyen nehéz és rossz a penésszel vívott harc. Néhány éve vágtunk bele az építkezésbe egy nagyvárosban és miután beköltöztünk kezdetét vette a küzdelem. A hétvégéim kivétel nélkül azzal teltek hogy a penészt súroltam le domestos-sal a falakról. Új ház révén a falak még nedvesek voltak, a páratartalom magas volt emiatt alakult ki a penész.

Az anyukám akadt rá egy új, speciális festékre a THERMOSHIELD-re és hónapokig győzködött hogy festessük le a házat. Nem lelkesedtem az ötletért, hiszen abban az évben festettük a házat és egy ház felépítése elég költséges dolog, nem hiányzott az újrafestés. Sokáig szemezgettem az interneten http://www.thermoshield.hu/ ezzel a honlappal.

Aztán egy évvel a beköltözés után a férjemmel és a gyerekekkel lemondtuk a törökországi nyaralást és a pénz egy részéből kifestettük a lakást belülről (a másik részéből leutaztunk a Horvát tengerpartra).

A hatás elképesztő volt. Megszüntette a hőhidakat, jelentősen csökkent a páratartalom, kiszárította a nedves falakat. Ezek együttes hatásával TELJESEN megszűnt a penészedés, és ami a legfontosabb nem is jött vissza. Ami az érdekes, hogy a fűtésben is nagy szerepe van, energiatakarékos. Szerintem érdemes lefesteni egy szobát a festékkel és megnézni a különbséget a többihez képest. Fantasztikus. Üdv. Margit

Penészmentesítésről

“…2006-ban faházunk építése során ismertem meg a ThermoShield bevonatot.

Az elkészült épületet a ThermoShield család Nature nevű kültéri fabevonatával láttuk el. A bevonat azóta is tartósan és hatékonyan védi az épületet a külső környezeti hatások ellen. Az épületen nem jelentkeztek repedések, így a nedvesség nem tudja károsítani a faszerkezetet.

A ThermoShield Nature bevonat rendkívül jól ellenáll az UV sugárzásnak és más káros környezeti hatásoknak, így várhatóan még jó néhány évig nem kell gondolkodnunk az esetleges újrafestésen. Közel 3 év tapasztalata után is az a véleményem, hogy jól döntöttem, amikor a ThermoShield Nature bevonatot választottam a faház védelmére…”

Thermoshield a faházon

“…Tisztelt Czinege Úr!

Végül is elmondom a véleményem, így röviden:

Nagyon jó a festék, ezt a festékszínező és a festők is mondták. Mivel jó sokáig volt esőmentesen meleg, így a 38 napos keményedési idő is meg lett a rétegnek.
A kültérin az eső csodálatosan lefolyik, ahelyett hogy beszívódna, úgyhogy a fal nem vizesedik, így én is elégedett vagyok vele.

Utólag egy új lámpa felszerelése kapcsán megbontottuk a festékréteget, és konstatáltam, hogy olyan gumiszerűen nyúlt. Gondolom, ebből adódik, hogy nem repedezik. Úgyhogy mindenképpen jó döntésnek tűnik a választásunk.

A hosszúidejű tulajdonságait meg ezek után el is hisszük. A festékszínező szerint ilyen konzisztenciájú anyagot még nem látott, és elkérte az elérhetőségét, amit meg is adtunk neki, mert akár forgalmazná is, mint mondta. Ha bármilyen speciálisabb kérdése van, vagy szóban is akarja hallani a véleményem, a telefonszámom:

Egy éves tapasztalatunk alapján a lakás további 2 szobájára is megrendeljük a beltéri bevonatot…”

Zajácz István

“…Tisztelt Czinege Úr!

Immár több mint két hete elkészült a házunk festése az Önök által javasolt és forgalmazott ThermoShield kültéri festékkel. Gyönyörű lett! A színe miatt sok érdeklődőt vonz.

Az egyik szobát (a legnagyobbat) beltéri ThermoShield festékkel festettük be, ezzel 10 napja készültünk el. Azóta többször volt 35 C fok felett a hőmérséklet, hozzáteszem, ez a bizonyos szoba dél-nyugati fekvésű, és hosszantartóan süti a nap, és a hőmérséklet 23,5-24,5 C fok között alakul. A festés előtt, illetve a korábbi években 27-28 C fokokat mértünk.

Nagyon örülünk, hogy hittünk az Önök által elmondottaknak, nem kellett csalódnunk. Az ismerőseink körében bátran ajánljuk ezt a sokak számára ismeretlen, de annál értékesebb ThermoShield festéket…”

Papp Vilmosné

“…A mi esetünkben a penész az új házunkba történő beköltözést követően már az első télen jelentkezett.

Gyorsan beköltöztünk, mivel szerettük volna az albérletből mielőbb az otthonunkba beköltözni. A külső szigetelés is rögtön felkerült a falra, sajnos a nem légáteresztő hagyományos fajta. Ekkor a kisebb lányunk még nem volt egy éves. Az ősszel már megjelentek a sarkokban a fekete penészfoltok, melyeket kétnaponta mostam le. Nagyon makacsul egyre több és több jött elő. Nem éppen így képzeltem a GYES-es kismamák életét.

Kislányom nagyon sokat betegeskedett, köhécselt és megfázott. Egy éjszaka, mikor a férjem külföldön tartózkodott arra ébredtem, hogy a lányom tüdeje sípol. Nagyon megijedtem, ösztönösen cselekedve kinyitottam az ablakokat, kinn mínuszok röpködtek.

Ekkor kezdődött a kálváriánk az orvosok a természetgyógyászok, só barlangok és hegyek között, miután rájöttünk, hogy a lányunk betegségének oka a penész, poratka allergiás. A  kétségbeesett kiútkereséseink részleges eredményekkel jártak csupán, más komplexebb megoldást kerestünk.

Gondolkodtunk sok megoldásban, úgymint: szellőzőrendszer kiépítése, páragyűjtő berendezések, egyet ki is próbáltunk. Ezek után a férjem akadt rá a thermoshield festékre és kifestettük az egész lakást.

Két év után még nem kellene egy új házat kifesteni én mégsem bántam a falak foltosak voltak, így bevállaltam a takarítást és a járulékos munkákat.

Azért az egészet, mert akkor már tudtuk, hogy ha csupán egyetlen kicsi helyen a lakásban penész van, az már bekerül a légtérbe és az asztmás gyermek érzékeny tüdeje már reagál rá. Ma már hat éves a kislányom, egészséges.

Köszönöm…”

Penészmentesítés

“…Tisztelt Czinege Károly!

A Thermoshield-del kapcsolatos tapasztalataim:

Két éve festettem le házamat külső és belső bevonattal. A tető bevonására idén került sor. A speciális bitumenlapok kezdő repedéseit, sérüléseit tökéletesen tömítette, a festék tapadási képessége, rugalmassága tökéletes. A festéket finn adalékkal színeztem, jól lezárt mintaüvegekből most is tökéletesen tudom a fal sérüléseit javítani, semmi nem látszik javítás után. A festék tökéletesen lepergeti az ömlő esőt is, ugyanakkor tökéletesen szellőzik.

Egyenletesen oszlatja el a belső helyiségekben a meleget, az esetleges penészesedés lehetősége nagyban csökken. A falból folyamatosan nyomja ki a nedvességet. Tökéletesen véd az erős napsugárzás ellen, a ház napsütötte és árnyákos pontjai között 1 Celsius foknál kisebb a különbség.

Az ikerházban lakó szomszédnál 34 fok volt a tető alatti lakrészben, nálunk 25, akkor, amikor 42 fokot mértünk kinn árnyékban. Házamban nincs klímaberendezés A bevonat amellett, hogy nagyon jól temperál, esztétikailag nagyon szép kompozíciókat enged meg, melyek igen tartósak, illetve javíthatóak.

A tulajdonosnak különösen kontrollálni kell a festékfelvitel technológiáját (felkeverés, alapozás, száradási idő, felhordás, hígítás stb.), mivel az esetlegesen trehány mesterek nagyvonalúan működve sok kárt tudnak okozni.

Ajánlás helyett: legközelebb is ezt a festéktípust fogom használni ingatlanaim befestésekor…”

Dr. Erent Gábor

“…Ezzel a festékkel festettük ki a lakás belső falait és tervezzük ,hogy kívülről ugyanezzel a festékkel festjük le.Nálunk nagyon bevált.Hősugárzóként is funkcionál,ezáltal nálunk majd 40%-kal csökkent a villanyszámla. Elég csak festeni és mégis úgy érzed mintha gipszkartonozva lenne a lakásod….”

Szabotici