Adatlap a ThermoShield® beltéri (Interieur) bevonathoz 2011/02 állapot szerint

Termékleírás

A ThermoShield beltéri bevonat egy használatra kész védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

Kötőanyag

Vízzel hígítható vinyl-polimer.

Alkalmazási terület

A ThermoShield Interieur egy ellenálló védőbevonat, amely szinte valamennyi belső területen szokásos alaphoz alkalmazható. Különleges összetételéből adódóan a ThermoShield Interieur egy egész sor energetikai felhasználást tesz lehetővé úgy a nyári, mint a téli hőszigetelésben.

A termékre jellemző tulajdonságok

Változóan diffúz, magas ellenállóság az agresszív környezeti hatások ellen, mint pl. a cigarettafüst, piszok, kipárolgás- és oldószermentes, kiváló a hő- és fényvisszaverő-képessége, nagyon jó színtartó, nehezen éghető (B1 osztály, fán B2), termikusan csillapítja a felületet, szorpciós/diffúz felületeken nedvességszabályozó, lemosható. Rugalmassága révén repedésmentes felületet képez. Jól tapad.

Műszaki paraméterek

– VOC tartalom: <2 g/l

– sd értékek a DIN 52615 szabvány szerint:

   Száraz területen: sd = 2,46

   Nedves területen: sd = 0,3

– Sűrűsége a DIN 53217-2 szerint 1,14 kg/dm3

– Égési osztály: B1, fán B2

– Fényesség: tompán matt a DIN EN 13 300 szerint

– Szemcsefinomság: finom a DIN EN 13 300 szerint

– Nedves dörzsállósági osztály: 3 a DIN EN 13 300 szerint

– Kontraszt – fedőképességi osztály: 2 a DIN EN 13 300 szerint

Alapozás

A ThermoShield Interieur bármely hordozóképes, tiszta, száraz, zsírmentes felületre – pl. műanyag, műszál, beton, új- és régi vakolás és intakt régi festékek – felhordható.

Az energetikai tulajdonságok biztosítása érdekében egy diffúz, jó minőségű alapot kell készíteni.

Az alap előkészítése

Nyers vakolatoknál, utólagos vakolatjavításoknál: tisztítás, fluátozás.

Betonnál: tisztítsuk meg a felületet, és különös gonddal távolítsuk el a zsaluleválasztó anyag maradványait, szükség esetén használjuk nagynyomású tisztítót.

Műanyagnál: vizsgáljuk meg a tapadási képességet.

Nem hordozóképes régi felületeket: a bevonat fajtájának megfelelően mossuk le, pácoljuk, vagy nagynyomású tisztítógéppel vagy forró gőztisztítóval tisztítsuk meg.

Tapadást gátló alapok: mossuk, lúgozzuk és csiszoljuk le. Nedvszívó alapok: alapozás FixPlus-al.

Felhasználás

A felhordás történhet ecset, szórás (légmentes) vagy henger alkalmazásával. Első festésnél mindenképpen két réteget alkalmazzunk. A festék felhasználásra kész állapotú. Szórásnál a szóróberendezés előírásit vegyük figyelembe. A felhordás és a kiszáradás teljes ideje alatt meg kell lennie a legalább +5 Co–nak.

A felhasználás előtt és minden nagyobb megszakítás után az anyagot alaposan át kell keverni. A könnyebb felhasználás érdekében maximum 5 % víz adagolható. Nagy vízmegkötő-képességgel rendelkező alapoknál, ahol fennáll egy nagyobb megkötött vízmennyiség gyanúja, az első réteg Interieur felhordása után, várjuk meg a felületi víz megjelenését, és elpárolgását. Ha ez az eset áll fen, a további réteget csak kiszáradás után hordjuk fel. Ez a jelenség nem hiányosság, hanem pontosan az Interieur falszárító hatásának köszönhető. A rétegek felhordása között 12 óra teljen el. A bevonat összes tulajdonsága a felhordás után 36 nappal alakul ki.

Szükséglet

A szükséges mennyiség Kb. 300 ml/m2 Interieur a 0,25 mm vastagság eléréséhez sima, nem poros és kevéssé nedvszívó felületen. A szükséges mennyiséget a felület simasága és annak nedvszívó képessége befolyásolja, javasolt felhasználási próba végzése.

A szerszámok tisztítása

A felhasznált szerszámokat azonnal bő vízzel alaposan mossuk el.

Színezés A bevonat színezése a svájci CEAC cég színpasztáival történik. A pasztagyártó színező programjának köszönhetően, keverhetők a THERMOSHIELD, a Poli-Farbe COLOUR HARMONY DECO, CaparolColor; Alpinacolor; NCS, RAL, SIKKENS 3031; NCS, RAL, BAUMIT, Caparol 3D, EUROTREND, STO, Terranova, színkártya szerinti színek. A fenti színkártyák valamelyike a legtöbb festékboltban megtalálható. A színkód alapján, megmondjuk a színezési költséget. Rendeléskor elegendő a kiválasztott szín kódját megmondani, és Ön színezve kapja meg a bevonatot. Számítógépes keverésnél a kapott árnyalat kismértékben eltérhet a színkártyától, a felhasznált és a program által ismert alap árnyalatkülönbsége miatt

Raktározás és szállítás

Az Interieur-t hűvös de fagymentes helyen – az edényzet tetejét zárva – szabad tárolni. A túlzott felmelegedéstől vagy a fagy hatásától a szállítás alatt is védeni kell.

Kiszerelés

5 és 12,5 l-es vödrökben kapható.

Megsemmisítés

Csak teljesen üres csomagolóanyagot dobjon a szemétbe. A maradék festéket a megfelelő gyűjtőhelyekre kell leadni. Hulladékkulcs 080103 az EAK rendelet alapján.

Biztonsági előírások

A műszaki adatlap tartalmára nem alapulhat szerződéses jogviszony. A vevő/felhasználó a felhasználás előtt minden esetben, a szokásos módokon győződjön meg a bevonat alkalmazhatóságáról. Élelmiszertől és italoktól tartsa távol. A maradékot ne öntsük csatornákba, élővizekbe, vagy a földre. R22 lenyelés esetén káros az egészségre, R36 szemre izgató hatású S2 Gyerekek elől gondosan zárjuk el. S24/25 Akadályozzuk meg a festék szembe és a bőrre kerülését. A festeni nem kívánt felületeket a szükséges módon kell védeni. Akadályozzuk meg a festék szembe és a bőrre kerülését. A festék szórásánál viseljen maszkot, a permetet ne lélegezze be. A termékfejlesztés miatt kiadásra kerülő újabb adatlap felülírja ennek érvényességét. A megadott adatok a gyártó laboratóriumi adatai és a gyakorlati tapasztalatok alapján születtek. A termékinformációk a legjobb tudásunk és a jelenlegi technikai ismeretek alapján lettek összeállítva. Környezeti hatások, nyersanyagok, alkalmazási technikák és az alkalmazott berendezések kívül esnek az általunk befolyásolható területeken, így a mi felelőségi területünkön is.

Jászberény 2011.04.19

               CZINEGE és Fiai Kft.
H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Tel.: +36 57 500 190; Fax: +36 57 500 191
www.czinege.hu; www.thermoshield.hu
czinege@czinege.hu