A színezésről

Hogyan zajlik a színkeverés?

A színek, színes felületek és ezek érzékelése mindenki számára fontos. Befolyásolják hangulatunkat, hatással vannak mindennapjainkra.

A ThermoShield bevonat a lehetőségek széles tárházát biztosítja a különböző ízlések, igények színekkel való megjelenítéséhez. A meglévő külső és belső bevonatok gyári színskála – amely 930 színárnyalatot tartalmaz – szerinti színezése a svájci CEAC cég www.ceac-colours.com színpasztáival történik. A gyártó a színpaszták – DC-Colours és AC-Colours – előállításánál maximálisan teljesíti a legújabb EU környezetvédelmi előírásokat.

A ThermoShield színkártya megalkotásánál elsődleges szempont volt az árnyalatok aktualizálása, és az egyszerű kiválasztás biztosítása. Színkeverő szoftverünket folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, így a fent említetteken kívül – a későbbiekben – további színkártyából választhatnak vásárlóink.

A CEAC cég pasztáival biztosított a festett felületek tartós színstabilitása.

A pasztagyártó színező programjának köszönhetően, nagy biztonsággal keverhetők a THERMOSHIELD, COLOUR HARMONY,COLOUR HARMONY DECO; CaparolColor; Alpinacolor; SIKKENS;NCS, RAL, színkártya szerinti színek.

A fenti színkártyák valamelyike a legtöbb festékboltban megtalálható. A kód alapján, telefonon is megmondjuk a színárnyalathoz tartozó színezési költséget. Rendeléskor elegendő a kiválasztott szín kódját megmondani, és Ön színezve kapja meg a bevonatot.

Amit még fontos tudni a színezésről:

Bármely színkártyán látható szín és a falon kialakuló szín, szinte soha – az első rétegnél biztosan – nem fog teljesen megegyezni. A különbségek többek között a következőkből adódhatnak: változó fényhatások, méretbeli különbség, környező felületek visszatükröződése, a fal felületi struktúrája, valamint a fal korábbi színe is befolyásolhatja az esetleges eltérést.

Ebből következően az ilyen eltérés nem képezi reklamáció tárgyát.